ANPmaandag 6 april 2020| NOS|Redactie

In Groot-Brittannië zijn de afgelopen dagen meerdere mobiele zendmasten in brand gestoken. De politie vermoedt dat dit het gevolg is van een complottheorie die op sociale media circuleert waarin 5G aan het coronavirus wordt gekoppeld. De theorie is volgens de directeur van de Britse gezondheidszorg “compleet en volslagen onzin”.

Link tussen 5G en Coronavirus ‘volslagen onzin’

Afspelen00:0000:00Verstreken tijd00:0002:33

Volgens de complottheorie zou het uitrollen van 5G de verspreiding van het virus verspreiden. Gezondheidsexperts stellen echter dat dit geen rol speelt. Er is geen wetenschappelijk bewijs voor een link tussen 5G en corona, of voor andere gezondheidsklachten.

De zendmasten zijn van groot belang voor de communicatie. Via de masten lopen ook andere netwerken, zoals het 4G-netwerk. Hoeveel er precies in brand zijn gestoken is onduidelijk. Wel zit er in ieder geval één zendmast tussen die helemaal geen 5G heeft.

De complottheorie verspreidt zich via sociale media. YouTube kondigde aan de verspreiding van dit soort theorieën te willen beperken en video’s die de theorie bespreken te gaan verwijderen. De Britse regering wil ook samen met de andere techplatforms aan tafel om te kijken wat er tegen te doen valt. 

ブランドのGroot-Brittannië:complottheorie 5G en corona


グレートブリテンおよび北アイルランド連合王国では、携帯電話がブランド名で販売されています。ただし、このポリシーは、5Gで流通しているソーシャルメディアがコロナウイルスであるという事実にも基づいています。しかし理論はイギリス政府のディレクターが「強迫と実行可能性」を持っているということです。

コロナウイルス「volslagen onzin」でタッセン5Gをリンク
アフスペレン
00:00

00:00
閉店時間00:00
02:33
ただし、理論では5Gのウイルスが使用されます。 Gezondheidsexperts stellen echter dat dit geen rol speelt。これは、コロナに5Gへのリンカーが存在するための遺伝子であり、その中には他の遺伝子もあります。

しかし、コミュニケーションの分野ではコミュニケーションの必要性があります。 de masten lopen ook andere netwerken、zoals het 4G-netwerk経由。 Hoeveel erは、ブランドzijn gestokenをonduidelijkと呼んでいます。遺伝子が存在する場合、軽遺伝子は5Gです。

ソーシャルメディアを介してDe complottheorie verspreidt zich。 YouTubeはこの理論の結果に基づいています。これはビデオで使用され、理論は結果に基づいています。しかし、英国は、あなたがそうしているのを見ることができるのと同じテクノロジープラットフォームを使用しています。